پنجشنبه ۱۴۰۱/۱۱/۶ - ۱۰:۱۲
هلمند پوهنتون د غونډو تالارکي د شرعیاتو پوهنځی اړوند د اسلامي ثقافت څانګي ته د شل تنه د نوي معرفي سوي استادانو، د ښه راغلاست په موخه غونډه دایره سوه ،چي د یاد پوهنتون لوړ رتبه مسؤلینو، اداري کارکوونکو او استادانو په دې غونډه کي ګډون درلود.
غونډه د قرانکریم په څو مبارکو آیتونو پیل سوه.
پیلیزه وینا د هلمند پوهنتون مالي او اداري مرستیال محترم ډاکټر سمیع الله سعید وکړه او نوموړو نویو استادانو ته د ښه راغلاست تر څنګ ننۍ ورځ د هلمند پوهنتون په تاریخ کي، یوه بهترینه ورځ وبلله چي، د هلمند په کچه تکړه او با استعداده علماء کرام، شیوخ عظام، مدرسین د استادانو په توګه وټاکل سول، ښاغلي سعید له قدرمندو علماء کرامو څخه غوښتنه وکړه چي د محصلینو په فکري او عقیدوي روزنه کي خپل پوره پوره وس وکړي، او خپل په راتګ سره باید نور هم پوهنتون ته اسلامي، مذهبي او افغاني رنګ ور کړي.
د وینا په برخه کي د هلمند پوهنتون محترم رئیس پوهنیار محمد سورګل عبد الرحمن ته هم بلنه ورکړل سوه، نوموړي نویو راغلو استادانو ته د ښه راغلاست تر څنګ مبارکي وویله او په ټولنه کي یې د علماوو په ارزښت ګټوري خبري وکړې.
نوموړي وویل چي یاد پوهنتون ته په دومره زیات شمېر د شیخانو، باتجربه مدرسینو او په لوړه کچه د د دیني علماوو راتګ، ډېر د افتخار ځای دی.
د اسلامي ثقافت د نویو استادانو په استازولی مفتي شیر احمد عاجز صیب خبري وکړې او ویې ویل هلمند پوهنتون ته د علماء کرامو راتګ د هلمندي ولس او د یاد پوهنتون د محصلینو لپاره ډېر موثر تمامېدلای سي ځکه همدا علماء دي چي، ولسونو ته د سمي لاري لارښوونه کوي او د دنیا او اخرت د ستونزو حل لاره ورته معلومه ده.
نوموړي خوښي وښوده چي، د ښه راغلاست مراسم ورته نیول سوي دي.
غونډه په اختتامیه دعا سره پای ته ورسېده.

تازه ترین اخبار

Wed, May 03 2023 8:34 AM

Tue, Feb 07 2023 10:43 AM

اطلاعه تبدلیي محصلان از روزانه به شبانه

همانطوریکه در جریان هستید، بر اساس تصمیم شورای وزارت تحصیلات عالی، تبدیلدی محصلان از پوهنتون های روزانه به شبانه تا اطلاع ثانوی متوقف شده بود،
بر اساس دستور جدید وزارت محترم تحصیلات. . .
Thu, Jan 26 2023 10:12 AM

هلمند پوهنتون د غونډو تالارکي د شرعیاتو پوهنځی اړوند د اسلامي ثقافت څانګي ته د شل تنه د نوي معرفي سوي استادانو، د ښه راغلاست په موخه غونډه دایره سوه. . .